Enotourism Hoteluri
Enotourism Hoteluri 1 Enotourism Hoteluri 2 Enotourism Hoteluri 3 Enotourism Hoteluri 4 Enotourism Hoteluri 5 Enotourism Hoteluri 6
Turismul de vin este unul din felurile de turism din Bulgaria cu cea mai rapidă dezvoltare și care devin din ce în ce mai populare. Și aceasta nu este întâmplător. Producerea și consumul de vinuri are tradiții profunde pe teritoriul bulgar, datând de peste 5 000 de ani. Mult înainte ca această băutură să devină simbolul Franței, Spaniei și Italiei, autorii antici au descris calitățile incredibile ale unui elixir tracic, care se producea pe teritoriul Bulgariei de astăzi. Tracii, împreună cu vasele și obiceiurile de cult, au lăsat suficiente urme ale închinării lor față de vin, pe care aceștia îl foloseau nu numai pentru consum, dar și ca un dar ritual pentru zeii lor, pentru comuniune cu zeitățile lor. Între mulțimea de artefacte ale triburilor tracice cele mai des întâlnite sunt anume vase de păstrare sau consum de vin: căni, vase riton, amfore.
Până astăzi s-au păstrat câteva sorturi de viță unice bulgare cum ar fi pamid, mischet roșu, dimiat, gamza, mavrud și viță largă din Melnik, din care doar mavrudul aromat poate fi gustat în Bulgaria. În timpuri mai noi în Bulgaria începe plantarea de masă a unor altor soiuri cum ar fi cabernet, muscat, merlot, sauvignon blanc, chardonnay, traminer și soiul georgian rkatsiteli, care în anii 1960 ocupa aproape de 40% din producția de vinuri albe.
În ultimii 20 de ani însă afacerea de vin din Bulgaria a obținut un aspect nou. Pe teritoriul întregii țări apară cât mai multe vinării mici și mijlocii noi care au o producție nu prea mare, dar se disting prin calitate excepțională și prețuri atractive.  Aproape toate au săli de degustare unde clienții lor au posibilități diverse de a se bucura de vinurile albe și roșii aromate și gustoase bulgare împreună cu natură frumoasă și bucătărie bună.
Soiurile cele mai caracteristice din Bulgaria sunt cele roșii de vin, care alcătuiesc 60% din producția de vin. Cea mai mare parte este pamidul, urmat de cabernet sauvignon, merlot și vița largă din Melnik. Între soiurile albe de vin cel mai des se produc rkatsiteli, dimiat, mischet roșu, muscat otonel și chardonnay.
În Bulgaria pot fi distinse 5 regiuni viticole: Bulgaria de sud sau regiunea Văii Traciei, regiunea Bulgariei de est sau litoralul Mării Negre, regiunea Bulgariei de nord sau regiunea Văii Dunării și partea de nord-vest a Bulgariei, regiunea de sud-vest sau regiunea de-a lungul râului Struma și regiunea sub-balcanică sau așa numita Vale a regilor traci.

Posturi

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg