Heritage and Culture

Heritage and Culture Hoteluri
Heritage and Culture Hoteluri 1 Heritage and Culture Hoteluri 2 Heritage and Culture Hoteluri 3 Heritage and Culture Hoteluri 4 Heritage and Culture Hoteluri 5 Heritage and Culture Hoteluri 6

Bulgaria este o țară micuță, așezată la răscruce de drumuri între Est și Vest, pe teritoriul căreia de-a lungul mileniilor civilizații  și popoare și-au lăsat diferite urme și tradiții. Nu există sat sau oraș în țară unde să nu fi fost descoperite monumente arhitecturale
sau diferite monumente culturale de la greci, traci, goți, romani, huni, slavoni, străbulgari, pecenegi.
Una dintre cele mai valoroase bogății culturale și arhitecturale, descoperirea căruia continuă și în zilele noastre este moștenirea tracică.
Tracii au moștenit teritoriul Bulgariei între secolul al VI lea î.en -sec. I e.n. După Herodota acesta a fost cel mai numeros popor după indieni.   Ei au tradiții comune, caracterizându-se cu soldați curajoși,  dezvoltând și venerarea diferitelor arte. În întreaga țară s-au găsit mai multe morminte bogate cu neprețuite obiecte incredibil de rafinate din aur și argint.  Deosebit de valorose sunt comorile de aur Panaghiuriskite și  Rogozensko . Pe la mijlocul  secolului I î.Hr. Până în sec al VII-lea î.Hr. pământurile Bulgariei au devenit parte a Imperiului Roman, pe teritoriul actualului  Plovdiv și Sofia s-au format mari centre administrative a provinciilor romane. Monumente deosebit de notabile conservate până în zilele noastre sunt: teatrul antic și Stadionul Roman din Plovdiv. În timpul împăratului Constantin Sofia a înflorit și chiar a devenit una dintre resedințele sale preferate de vară. În mai multe izvoare el a numito "Serdica -. Roma mea" După prăbușirea Imperiului Roman în ținuturile bulgare s-au stabilit triburi slave și Protobulgare. În 681, se unesc și au creat o țară numită Bulgaria.
Trecând prin diverse lupte, pentru cucerirea și dominarea teritoriului, adoptarea  unei singure limbi și religii, în cele din urmă Bulgaria a devenit una dintre cele mai puternice țări din Evul Mediu. În centrul acestei culturi sunt următoarele: Pliska, Preslav Veliko Tarnovo și capitala țării - Sofia. În timpul primului imperiu bulgar capitala  a fost Pliska și Valiki Preslav.
Apoi în  țară a început  desfășurarea de construcții pe scară largă, este acceptat reștinismul, în aceste obiective istorice pot fi văzute clădiri foarte interesante din cultura timpurie a Bulgariei și Europei.În timpul celui de-al doilea regat bulgar capitala s-a mutat la Veliki Preslav. Aceasta este supranumită. "Epoca de Aur" a culturii bulgare, în timpul căreia Bulgaria a devenit cel mai puternic centru cultural și istoric din Europa de Sud-Est. Prin  formarea alfabetului și scrisului slavon,  Bulgaria împiedica influența  culturilor străine în limbă politică. Transformându-se în leagănul culturii slave. Alfabetul Chirilic până astăzi este script-ul oficial în Rusia, Ucraina, Belarus, Serbia și Macedonia. După războaie lungi și prelungite în 1018 Bulgaria a căzut sub puterea Bizanțului. După aproape un secol, frații Asen și Peter au fondat cel de-al doilea Imperiu Bulgar și au mutat capitala le Veliko Tarnovo. Orașul păstrează, de asemenea, mai multe castele, palate și biserici din secolele XII - XIV . Din această epocă un interes special dețin: frescele Bisericii Boyana, care este situată lângă Sofia.
În secolul al XIV-lea Bulgaria a căzut sub dominația Otomană. Țara căt și alte tertorii balcanice reprezintă ultima bariera a agresiunii otomane, salvând Europa de cădere sub dominația otomană.
După eliberare, în 1878 de către Armata de Eliberare a Rusiei, Bulgaria se reîntoarce în sânul țărilor europene.

Posturi

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2020 | All rights reserved | created by format.bg