Despre Bulgaria

About Bulgaria

Prolog. Reprezentant (agent)


Din permanenta comunicare cu turistii, agentul demult e cunoscut cu domeniul sau de lucru, si nu va deranjati , daca il apelati la mobil de la zece seara pana la opt dimineata, asta e normal, să vа iviti la intalnirile programate în ultimul moment, timp indelungat sa-l cercetati mai detaliat referitor la excursiа care vă interesează, avand deja cateva explicari din partea acestuia. In afara de asta, în acest caz, este întotdeauna interesant de stiut daca agentul va reusi să ajunga la timp la hotelul urmator sau nu?
Mai ales turistilor mai energici, le recomandăm să verifice cunoştinţele agentului în intelect-Aikido, incercati-l pe reprezentant macar de 2, 3 ori sa vă schimbe camera sau hotelul, sau ambele. Un reprezentant adevărat în orice moment, v-ar ajuta la îndeplinirea variatelor nevoi a dvs, mereu cu placere . Acest om bun şi înţelept, intotdeauna este gata să răspundă în detaliu la toate întrebările dumneavoastră, în special cele ale căror răspunsuri pot fi găsite în capitole. Asa ca continuati sa intrebati!


Capitolul 1. Timpul (ora)

Formula orei locale este simplă, întrebati greenwich-l cât e ceasul şi adăugati inca doi. Informaţii pentru gândire: ora de plecare din Bulgaria, înregistrata în biletul dvs aerian, este – bulgară.


Capitolul 2. Banii

Din păcate, si aici fara ei nu se poate. In asteptari tremurătoare în aproapele si neclarul viitor, la trecerea monedei euro (din cauza lipsei de ceva mai bun), în Bulgaria tradiţional pentru teritoriile de aici valuta este – lev/ul ( la num.plural-leva ) isi supravetuieste ultimile zile. Un lev, în constiinta masiva, e lla fel ca o sută de stotinki (dar nu ca greutate ) În circulaţie sunt monedele de 1,2,5,10 şi 50 stotinki precum şi 1 Lev. Mult mai interesante sunt bancnotele. Se intalnesc în valoare de, respectiv, 2, 5, 10, 20, 50 şi 100 leva.


Capitolul 3. Din nou despre ei

Puteţi schimba bani la hotel, în schimb valutar sau la banca. În unele hoteluri casele de schimb valutar functioneaza nonstop (intrebati reprezentantul dvs care sunt). Pentru schimb nu aveti nevoie de paşaport. Fiti atenti - în casele de schimb valutar numai stau de paza sa insele turistii de incredere. De aceea nu va face-ti griji să fiti pretentiosi şi timp indelungat sa invatati tabela cu rate de schimb.
E important sa ştiti ca în conformitate cu legea, o tranzacţie este considerata valabila, numai după ce v-ati pus semnătura pe chekul eliberat, unde este indicata suma pe care ati primit-o în aceeaşi Levi.
In nici un caz nu schimbati valuta la mână, va vor răsfăţa, si in cel mai obraznic mod. Atunci va trebui pe un timp oarecare sa uitaţi de incidentul neplăcut, sau să oftati până la sfârşitul vacantei. Nimic altceva nu se poate de spus.


Capitolul 4. Receptia

Cu acest cuvânt important, se indică locaţia în hol al hotelului unde este schitata de obicei o fată amabila. Fata, vorbeste de obicei, mai multe limbi străine, cu diferit succes. La una dintre ele, ea va va face cunostinta cu serviciile oferite de hotel, cu orele de lucru de la restaurante şi baruri, va chema un taxi, şi va anunţa mâine prognoza(timpul). Odihna dvs la hotel incepe cu formalităţi la recepţie şi se termină iar acolo cu primirea cartelei de înregistrare. Intre aceste doua evenimente, pentru a reaminti de dvs, va recomandam sa va activati aici, ca sa lasati sau sa luati cheia de la camera dvs, sa-i certati putin,sau sa rapiti doar cu vorbe goale fata (vezi mai sus). Plictisitor in viaţă (spalatul, calcatul) urmăreste omul cinstit, chiar în timpul domniei sale de vacanta. Exact în astfel de cazuri, în ajutor vine receptia, interesativa cât costa spălătoria şi curăţătoria chimică şi rugati de fier de calcat sa-l inchiriat


Capitolul 5. Seiful

Seiful- dovadă singurului cuvânt, este proiectat pentru pastrarea documentelor dvs, banilor şi altor bunuri de grea valoare, la loc complicat pentru hoţ. Fiecare hotel respectat oferă safeuri individuale de inchiriere. Cu privire la condiţiile de angajare va vor spune la receptie (vezi capitolul 4) Fără ca mult să stati pe ganduri, fiti de acord cu aceste conditii si voios porniti vacanţa.


Capitolul 6. Servicii medicale sau modul de lucru cu privire la asigurare

în cazul în care apare eveniment de asigurare, trebuie sa apelati la numărul de telefon afişat în poliţa de asigurare (apelul poate fi local sau internaţional, în acest caz, la receptie va emita o chitanţă, suma care va fi reintoarsa de la societatea de asigurări. ) Intr-o jumătate de oră, va veni doctorul care deserveşte compania corespunzatoare de asigurări. In funcţia condiţiilor de asigurare, vizitaţiile la medic, vor fi libere sau plătite. Dacă vizitaţia medicala este plătita, atunci medicul va elibera un certificat de reintoarcere a sumei plătite atunci când va întoarceti acasă. Pentru mai multe detalii, citiţi poliţa dvs de asigurare. Dacă este necesar, contactaţi un reprezentant al KITT, care vă poate ajuta în caz de eveniment de asigurare.


Capitolul 7. Ambulanta

In toate aşezările din Bulgaria numărul de telefon a poliţiei este 166, a ambulanţei 150, serviciul rutier de urgenţă 146 şi 91146 (dacă apelati de la mobil).


Capitolul 8. Cum şi de unde să realizati comunicari telefonice şi puţin despre comunicaţiile mobile

Puteti apela de la hotel ( drept spus varianta aceasta e cea mai scumpa, si nu e sigura din cauza posibilelor interceptari a apelurilor dvs. de slujbe speciale) puteti va duce la posta si sa sunati de acolo şi, de asemenea, puteţi beneficia de telefoanele din stradă care funcţionează cu carduri. Carduri puteti cumpara de la receptia unelor hoteluri, sau din supermarketurile statiunilor. Inca o varianta exista,de fapt, cea mai avantajoasa, e internet-telefonul. In ultimul timp la statiuni pe întreg teritoriul,au început să apară cabine, cu acest scop. Iar acu despre conexiuni de telefonie mobilă, cei mai bine sunt, bineinteles cei mai puţin la numar norocoşi, care au telefon mobil şi roaming platit.
Puţin mai rau se simte titularul numai cu mobil.
Acestuia ii recomandam să-si cumpere adaugator,foarte avantajos de la operatorii de telefonie mobilă bulgară, SIM cartela preplătita şi să o utilizeze cum decide dluia, de exemplu, periodic sa-l apeleze pe reprezentant (Cap.. 1) KITT, totul se întâmplă.


Capitolul 9. Suveniruri

Suvenir - în sensul turistic al cuvântului, e acceptat sa fie numit fiecare fleac(maruntus) de origine necunoscută şi cu aceeasi complicare de identificare a utilizarii, unde ducandu -se într-o tara turistul “x”, mândru se grabeste sa-i aduca pe rude şi prietenii care n-au fost nicioadata nicaieri. Onorabil suvenirurilor bulgare, cu curaj putem spune că nu toate sunt făcute în China. Costa sa tragem atentia acestora.
Astfel de suvenire sunt veselele ceramice pictate de mana (adevărat că nu poti lua prea mult din ele, pentru ca sunt grele de dus şi uşor de stricat ( articole din cupru si miere, şerveţele impletite cu broderie bulgară, camase, produse de ţesaturi cu combinatii de culori indiane neaşteptate.
Suvenirul tipic bulgar, este ori flacon cu esenta de trandafir (mai ieftin si poti al folosi ca ulei) sau un flacon adevarat cu renumitul ulei de trandafir bulgar (e mai scump si se ofera cu certificat de calitate), ca cadou puteti lua si vinuri bune locale , miere, coniac scump de buna calitate, rachiu (cea mai puternica bautura alcoolica nationala) sau “mastica” (cu aroma de anason).
Simpatici sunt si “Kukerii” sperietori părosi populari –care alunga fantomele. Sunt vândute ca papusile sau masti.


Capitolul 10. De furturi si siguranta

Fiţi atenţi şi întotdeauna paziti-va lucrurile, respectati această regulă simpla, şi nu ar trebui să fie probleme. Inchideti usa balconului din camera de la hotel, atunci când iesiti (mai ales dacă aveţi deja cumpărate suveniruri)
In general in Bulgaria, mai ales în staţiuni, atmosfera este calma si relaxanta.
Puteti cu indrazneala sa va plimbati noaptea, să admirati peisajul forestierei de luna, sa va distrati la discotecă şi neştiind de ce / din care motiv, sa vizitati cluburile şi barurile de noapte.


Capitolul 11.

Despre tensiunea din retea, destul de scurt – 220 volti


Capitolul 12. Bacsisii

Dimensiunea bacsisului , unde e primit sa lăsati chelnerului placut de dvs, in intreaga lume variază de la
5 pana la 10 % din cont. În mai multe restaurante, (asta este remarcat in meniu), la preţurile din cont, se adaugă 8-10% pentru servire, care, desigur, nu încurca să lasati pentru o cafea. În hotel puteţi lăsa o suma mică unui portar sau femeiei care curata în cameră.

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg