Plovdiv Hoteluri
Plovdiv Hoteluri 1 Plovdiv Hoteluri 2 Plovdiv Hoteluri 3 Plovdiv Hoteluri 4 Plovdiv Hoteluri 5 Plovdiv Hoteluri 6
Plovdiv

Al doilea oras ca marime din Bulgaria Plovdiv (400 000 locuitori) este situat la 150 km de Sofia.

Râul Marita împarte oraşul în două părţi, care sunt legate de şase poduri. Acest oraş are o topografie foarte neobişnuita. Campul de la nord este plat ca o farfurie, si se ridica pe un grup de dealuri înalte şi abrupte independent. În spatele dealurilor este din nou campul, atunci deja Rodopi. Pe pante şi de la poalele acestor dealuri este situat Plovdiv - oraşul din cele şapte dealuri.
Datorită acestor dealuri, Plovdiv este cunoscut şi sub numele de „Oraşul celor şapte dealuri”.
Arheologii au descoperit obiecte de olărie fină şi alte obiecte obişnuite datând din Neolitic, ceea ce dovedeşte că la sfârşitul mileniului al IV-lea î. Hr. exista deja o aşezare în acea regiune. În secolul al IV-lea î. Hr., oraşul era centrul comercial. În anul 342 î. Hr., oraşul a fost cucerit de Filip al II-lea Macedoneanul, tatăl lui Alexandru cel Mare, care l-a redenumit, Philipoopolis sau “oraşul lui Filip” în cinstea cuceritorului.. În 1364 a fost cucerit de turci. Plovdiv ajunge la apogeu în a doua jumătate a secolului al XlX-lea, Renasterii bulgare. Acum, Plovdiv este un important centru economic şi cultural.

De două ori pe an (în luna mai şi septembrie) are loc aici International Fair Plovdiv. Plovdiv a găzduit numeroase expoziţii şi festivaluri internationale: Festivalul de Operă (sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie), Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră (iunie), Zilele operetelor lui Verdi, (la sfarsitul lui iunie) Festivalul Internaţional de Folclor (începutul lunii august), Festivalul de Teatru de Papusi Internaţional şi Naţional de Artă Expoziţie de toamnă "Old Town" (în septembrie).

Din atractiile orasului : amfiteatrul roman este cel mai faimos, existenţa sa a adunat 6000 de spectatori, deşi monumentul nu este pe deplin păstrat în zilele noastre acum arată foarte bine.
De bisericile crestine este interesant pentru a vedea Biserica Catolică (1861) - еа a fost ceа mai mare din Imperiul Otoman, Biserica Sf. Petka (1888), Catedrala Mitropolitana Sf. Marina (c XIV, reconstruită în 1851). În Plovdiv acolo şi moschei - şi Imaret Dzhumayata (ambele din secolul al XIV-lea). Bunardzik deal (la vest de centrul orasului) este faimosul 17-picior statuie a lui Alyosha soldat încorporând trupele sovietice care au luptat pentru eliberarea Bulgariei de fascişti.

Plimbaţi-vă prin Vechiul Plovdiv este un oras captivant şi interesant. Exista multe case din secolul al XlX-lea, dintre care unele sunt chiar aranjament Revival autentice. Străzile pietruite, ruinele antice, case pitoreşti şi nu în ultimul rând vederea magnifică de dealuri.

Posturi

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2020 | All rights reserved | created by format.bg