Sofia Hoteluri
Sofia Hoteluri 1 Sofia Hoteluri 2 Sofia Hoteluri 3 Sofia Hoteluri 4 Sofia Hoteluri 5 Sofia Hoteluri 6
Sofia

Sofia este capitala Bulgariei şi unul dintre cele mai mari orase din Peninsula Balcanică, cu o populaţie de 1250000 locuitori.

Orasul este situat la o altitudine mai mult de 500 m deasupra nivelului mării, în Valea Sofia, care este pe toate părţile, înconjurata de munţi. Cea mai mare dintre ele - Vitosha este transformat într-un parc - un loc preferat de recreere pentru locuitorii din Sofia. Pentru partea de sus a muntelui (Vf. Negru - 2290 m), se poate ajunge cu funicular. În timpul iernii puteţi schia. Una dintre cele mai frumoase locuri din Vitosha este un râu de piatră - Poduri de Aur. La poalele muntelui Vitosha lângă Sofia, în Boyana - in resedinta de lider etern al Bulgariei socialiste Todor Jivkov, este Muzeul National de Istorie. Printre exponate sunt cele mai faimoase comori de aur şi argint tracice. Deasemenea, în Boyana, este monumentul de arta medievala - Biserica Sf. Pantelimon cu fresce unice, creat în 1259.

Sofia este cea mai veche (după Atena) capitala europeana. Oamenii au trăit aici încă de la mijlocul mileniului III î.Hr.. În timpul primului mileniu i.Hr. tracii au fondat oraşul în apropiere de izvor mineral cald care există astăzi cu numele Serdika. În cazul în care se află în centrul vechi Sofia stadiul actual Sf. Duminica biserica, construita in secolul al XIX-lea pe fundaţiile clădirilor vechi.

Din epoca romană se păstrează Bazilica Sf. Sofia - numele acestui oras templu a primit numele său modern.

In secolul V, orasul a fost distrus de huni. În perioada împăratului bizantin Iustinian oraşul a fost reconstruit .In anul 809 Han Krum a cucerit Serdika şi ea a început să devina municipiu. În timpul stăpânirii bizantine oraşul a primit un nume nou - Triaditsa. Numele actual al capitalei Bulgariei - Sofia - intalnit prima oara in certificatul de dotare trimis de regele Shishman la Manastirea Dragalevski in anul 1382.

În timpul Evului Mediu aici au fost pecenegii , sârbi, maghiari şi cruciaţii Cavalerii de Frederick I Barbarossa. În 1096, în timpul Primei Cruciade, condus de contele Tuluzki, Cavalerii transforma Sofia, în tabăra lor.

În secolele următoare în timpul dominaţiei otomane, Sofia rămâne una dintre cele mai mari centre comerciale. În vremea turcilor in Sofia au fost construite 15 mausoleuri, din care acuma sunt doar trei, şi numai unul dintre ele a rămas în forma sa originală - Banya Bashi mausoleum. În Mausoleul Buyuk, acum Muzeul Arheologic, fostul maosoleu a lui Mehmed Paşa sau mausoleul negru, este convertit într-o biserică.

Ca urmare a războiului ruso-turc din 1877-1878 Bulgaria a fost eliberat de stăpânirea turcească. La data de 04 ianuarie 1878 armata rusă intră în Sofia ,după doi ani de la Adunarea Constituantă din Veliko Tarnovo a declarat Sofia capitala Bulgariei.

În centrul Sofiei privind pătrat "Adunarea Naţională" împotriva clădirii Parlamentului bulgar se afla un monument al împăratului rus Alexandru al II - Tsar Liberator. În acest pătrat este templul cel mai faimos din Sofia - Catedrala "Alexander Nevski", ridicat în memoria soldaţilor ruşi şi ofiţeri ucişi în luptele pentru eliberarea Bulgariei. Templul a fost construit după planurile arhitectului rus A.N. Pomerantsev (cel mai cunoscut din clădirile construite în Moscova este GUM). Constructia a durat opt ​​ani (finalizată în 1912), în principal cu fonduri de la contribuţii voluntare. În cripta catedralei este o expunere genial de icoane bizantine şi bulgaresti. Un alt templu dedicat soldaţilor ruşi-eliberatori este "Sf. Nicholas ", sau de multe ori numită Biserica Rusă.

Motto-ul oraşului ", creste, dar nu se-n vechieste" - şi într-adevăr, în ultimii ani, Sofia s-a extins pe teritoriul şi populaţia sa este în continuă creştere. Construcţie febrilă de capital, apar multe hoteluri scumpe, cazinouri, centre de divertisment si cinematografe.

Viaţa culturală a capitalei este bogata. La
www.programata.bg widget-uri sau din flaierele distribuite gratuit , puteţi găsi tot ceea ce vă intereseaza pentru timpul liber în Sofia.


Posturi

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2020 | All rights reserved | created by format.bg