Sozopol Hoteluri
Sozopol Hoteluri 1 Sozopol Hoteluri 2 Sozopol Hoteluri 3 Sozopol Hoteluri 4 Sozopol Hoteluri 5 Sozopol Hoteluri 6
Sozopol

Oraşul Sozopol este situat la 35 km la sud de Burgas. De la aeroportul din Burgas până la Sozopol durează aproximativ 45 de minute.

Sozopol este unul dintre cele mai vechi oraşe de pe litoralul Mării Negre din Bulgaria.Oraşul a fost fondat în anul 610 î.Hr. de către coloniştii greci din oraşul Milet. Atunci Sozopol se numea Apollonia Pontica.

Acum Sozopol - împreună cu Nesebăr - sunt locurile cele mai vizitate şi preferate de turişti. Străzile înguste şi pavajurile strâmtorate, casele de lemn înegrite cu timpul,rămăşiţe păstrate încă din frumoasa antichitate împrăştiate ici,colo prin oraşul vechi, minunatul muzeu arheologic, monumentele medievale – toate acestea formează farmecul acestui mic oraş muzeu.

Artiştilor,poeţilor,pictorilor,printr-un cuvânt intelectualitatea creatoare,le place să se odihnească în Sozopol.La începutul lunii septembrie, aici tradiţional se petrece foarte interesant festivalul de artă „Apolonia”. Sozopol este renumit (în privinţa creativităţii şi libertăţii) prin plaja vastă nudistă.

Aşa că,poftiţi,examinaţi,simţiţi-vă asemeni unui grec sau poet şi bucurţi-vă de o vacanţă cu adevărat creativă!

Posturi

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2020 | All rights reserved | created by format.bg