Vacanta SPA si tratament

Vacanta SPA si tratament
Vacanta SPA si tratament 1 Vacanta SPA si tratament 2 Vacanta SPA si tratament 3 Vacanta SPA si tratament 4 Vacanta SPA si tratament 5 Vacanta SPA si tratament 6
Bulgaria - ţara sănătăţii  Rezervări de SPA şi programe de tratament

Balneologie (din lat. „balneum” - baie,scăldare; „logos” - cuvânt,învăţătură, ştiinţă) este ştiinţa de ape minerale,tratamente acvatice,tratamente cu băi de nămol,tratamente de mare,tratamente climatologice.Secţia de Ştiinţe Medicale care studiază originea şi proprietăţile fizico-chimice ale apelor minerale, metodele lor de utilizare cu scopuri terapeutice şi profilactice pentru aplicări interne şi externe.Staţiunile din Bulgaria,după cum noi credem, încă nu până la capăt sunt preţuite ca staţiuni care oferă posibilităţi excelente pentru tratarea şi prevenirea numeroaselor boli.Bulgaria are o climă favorabilă, cu litoralul 378 km în lungime, cu frumoase plaje de nisip,cu mai mult de 530 izvoare de minerale termale, cu componenţi fizico-chimici diferiţi, temperatură şi proprietăţi indiscutabile curative, zeci de lagune-limane cu zăcăminte terapeutice de turbă şi noroi. Prin unicitatea resurselor, diversităţi şi abundenţe de hidrominerale,bioclimatice, tratamente cu băi de nămol, talasoterapeutice şi alte resurse de însănătoşire ,Bulgaria se numără printre primele locuri în Europa.

Istoria balneoterapiei în Bulgaria.
Tradiţiile balneoterapiei în Bulgaria se păstrează încă din cea mai veche perioadă a timpului. În perioada tracică în apropiere de izvoarele minerale fierbinţi au apărut saturi înfloritoare şi au fost construite nimfeume pentru apă lecuitoare. În perioada epocii romane se confirmă următoarele centre balneare, cum ar fi:Augusta (Hissar), Dezudava (Sandanschi), Serdica (Sofia),unde s-au lecuit împăraţii romani:Ulpius Traian, Septimius Severus, Iustinian.

Ce şi unde se vindecă ?
Metodele de tratament în centrele balneare moderne, în care firma noastră oferă odihne sunt aproximativ asemănătoare. Ele sunt descrise amănunţit în propunerile noastre pentru staţiunile individuale.În acelaşi timp, fiecare staţiune are propria sa specificitate. Sandanschi deexemplu,este potrivită pentru tratamentul pacienţilor care suferă de astmă bronşică, boli uşoare nespecifice,tratament al tractului respirator superior. Tratamentul în Hissar dă rezultate excelente in cazul îmbolnăvirii de sistem excretor renal sau de boli ale tractului digestiv, vezicii biliare, ficatului, etc. În Velingrad se vindecă pacienţii care suferă de boli metabolice, tulburări funcţionale ale sistemului nervos, boli ale excreţiei urinare şi a sistemelor digestiv. Devin este potrivit pentru tratarea bolilor de afecţiunile musculo-scheletice, neurologice şi cardiovasculare. În centrele balneomarine se vindecă cu succes boli ale aparatului locomotor, sistemului nervos periferic. Pentru tratamentul a mai multor boli în aceste centre se utilizează în mod activ noroi din limanul Mării Negre,turbă terapeutică, nămol curativ izvorâtor şi argilă bentonită.

Ape minerale
Unul dintre factorii-cheie al balneologiei este utilizarea apelor minerale din Bulgaria. Ele sunt în baza terapiei acvatice şi pentru unele boli ele sunt folositoare de băut. Apele se deosebesc între ele printr-o mare varietate de compoziţie chimică, mineralizare şi tipuri de săruri minerale în ele, solubile, gaze curative şi microelemente biologic active. De fapt, în ţară există tot felul de ape minerale care există în natură. Izvoarele cu temperaturi mai mici de 20 ˚ C sunt considerate reci, cele de 20 -37 ˚ C - sunt considerate calde (subtermale), 37 ˚ -42 ˚ C - termale, şi cu temperatură de 42 ˚ C şi mai mult - fierbinţi (hipertermale). Aproximativ trei sferturi din izvoarele minerale sunt calde. Izvoarele reci sunt mai puţine.
Apele slab mineralizate sunt potrivite pentru consum şi sunt utilizate pentru tratamentul şi prevenirea bolilor gastro-intestinale, hepatice,ale tractului biliar, renale,urologice,metabolice şi a bolilor endocrine. Apele minerale care conţin fluor sunt utile în osteoporoză şi de prevenire a cariilor dentare.
Boli ale sistemului musculo-scheletice, piele, sistemul nervos şi de reproducere au sulfurat.Apele minerale de clorură de sodiu şi de iodură de brom sunt pentru aplicaţie externă. Apele alcaline hidrocarbonate activează bine asupra problemelor digestive şi respiratorii dar apele care conţin dioxid de carbon activează bine asupra bolilor cardiovasculare.

Alte metode de tratament
Metoda foarte populară de tratament în Bulgaria este fitoterapia (plante medicinale şi aromatice), şi tratamentul bazat pe componente de miere şi produse apicole,talasoterapie,terapia climatologică,terapia aerosoli, fizioterapia cu aparatele,chinetoterapie.
Avantajul staţiunilor balneare din Bulgaria este că acestea sunt aşezate în regiunile extrem de plăcute climateric, care îţi permit să combini cu succes clima şi balneoterapia. Litoralul Mării Negre din Bulgaria (Staţiunile:Riviera, Nisipurile de Aur, Sunny Day, Sf. Constantin şi Elena),este considerat ca zonă continental-mediteraneană. Aici nu sunt condiţii climaterice aspre care sunt caracteristice pentru litoralul de nord nici căldurile prea mari ale verii a Mării Mediterane. Staţiunile climaterice montane, de asemenea oferă bogate posibilităţi preventive şi terapeutice. Avantajele acestor staţiuni sunt:natură frumoasă, aer curat, radiaţie pe unde scurte ultraviolete, aeroionizaţie negativă, numeroasele izvoare minerale cu diferite compoziţii şi temperaturi.
Marea abundenţă a condiţiilor naturale,în combinaţie cu un centru hotelier,modern,balneologic oferă ocazii excelente pentru întregul an un tratament eficient de cele mai răspândite boli din vremurile noastre şi cu adevărat transformă Bulgaria într-o o ţară de sănătate!

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg