Kustendil Hoteluri
Kustendil Hoteluri 1 Kustendil Hoteluri 2 Kustendil Hoteluri 3 Kustendil Hoteluri 4 Kustendil Hoteluri 5 Kustendil Hoteluri 6
Chiustendil  Rezervări de SPA şi programe de tratament

Statiunea Chiustendil este situată în partea de sud a văii de la poalele muntelui Osogov. Altitudinea medie este de 510 m. Presiunea atmosferică 715 mm.

Istoria oraşului dateaza de 25 de secole. Numele lui antic Pautalia e asociat cu cuvântul tracic “pote” (izvor) şi înseamnă “oraşul izvoarelor”. Sub conducerea romană, oraşul a fost de peste 4 secole ca o garnizoană şi un centru spa mare. În timpurile otomane satul a fost o staţiune balneară cu mulţi hammami.

Clima statiunii este uşoară, temperat-continentală, cu elemente de tranziţie mediterană. Temperatura medie anuala este de aproximativ 10,6 ° C. Verile sunt lungi şi calde, iernile - relativ scurte şi nu prea friguroase. Toamna este mai cald decât primăvara.
Precipitatiile sunt moderate - o medie de circa 650 mm. Statiunea este destul de insorită cu nori moderaţi şi ceaţă. Umiditatea estemoderată până la slab. La fel şi vînturile sunt slabe.

Resursele naturale sunt, în principal spa medicale şi climatice.Izvoare minerale sunt bogăţia cea mai de preţ ale oraşului.Proprietatile curative ale apei sunt în principal datorită conţinutului ridicat de sulfură de elemente şi hidrogen sulfurat. Apa este limpede, incoloră, cu miros slab de hidrogen sulfurat. Se caracterizează ca hyperthermal, hidrocarbonat-sulfat de sodiu, sulfat, fluor si siliciu.

Datorită condiţiilor climatice favorabile, statiunea este vizitată pe tot parcursul anului.

Indicatii pentru tratament în Chiustendil - boli degenerative articulare, boli ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice.

Posturi

Kustendil forum despre hoteluri

Catalog of object in the resort

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg