Starozagorski Bani

Starozagorski Bani Hoteluri
Starozagorski Bani Hoteluri 1 Starozagorski Bani Hoteluri 2 Starozagorski Bani Hoteluri 3 Starozagorski Bani Hoteluri 4 Starozagorski Bani Hoteluri 5 Starozagorski Bani Hoteluri 6
Baile din Stara Zagora

Baile minerale din Stara Zagora, reprezinta o statiune balneoclimaterica, asezata in partea de vest a muntilor Sarnena Sredna Gora la 360 m altitudine la 14 km nord - vest de orasul Stara Zagora. Baile minerale de la  Stara Zagora sunt situate intr-un zona deosebit de curata ecologic.

Climatul favorabil si apele minerale calde au reprezentat o atractie pentru oameni inca din antichitate. In centrul statiunii se gasesc ramasitele unei bai romane antice. In imprejurimile statiunii se afla localitatea Bogorodicina stapca - formatiune stancoasa asemanatoare unei amprente lasata de picior feminin, care dupa legenda este lasata de insasi Maica Domnului. Locul este socotit ca sfant si cu puteri tamaduitoare.

Climatul statiunii e continental de tranzitie cu o slaba influenta montana, care se defineste prin localizarea in vecinatatea dintre regiunea subtropicala si temperat continentala, atenuata de o influenta mediteraneana. Iarna este calda si scurta, zilele de vara sunt insorite si fierbinti, iar serile racoroase.

Apa minerala de la izvoarele din zona bailor minerale a Starei Zagora este slab mineralizata, hipertermala cu o reactie neutrala. Contine hidrocarbonati, sulfati, calciu, flor si alte microelemente. Apa iese la suprafata cu e temperatura aproximativ de 40°С si debit de 12 l/sec. De la 1600 m adancime.
Caracteristicile fizico-chimice a apei minerale de la baile minerale, Stara Zagora o fac deosebit de eficienta in cazul mai multor probleme medicale.
Are efecte vindecatoare pentru bolile aparatului locomotor, boli ale sistemul nervos periferic, boli ginecologice, boli de rinichi si urologice, boli gastro-intestinale ?i hepato - biliare, boli ale organelor respiratorii.

Starozagorski Bani forum despre hoteluri

Catalog of object in the resort

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg