Virshets Hoteluri
Virshets Hoteluri 1 Virshets Hoteluri 2 Virshets Hoteluri 3 Virshets Hoteluri 4 Virshets Hoteluri 5 Virshets Hoteluri 6
Varset

Varset este situat pe pantele de nord a Muntelui Stara Planina de-a lungul râului Botunia.

Varset este renumit cu izvoarele sale minerale încă din epoca tracă şi romană. Băiatul trac - zeu Telesphorus cărui statuie de bronz din secolul al doilea in. lui HR., a fost găsita în aceste locuri, astăzi este simbolul oraşului, cunoscut în antichitate sub numele “Medeca”. În documentele turceşti din secolul al XVI-lea oraşul există sub numele de Virisnice.
Anul 1850 este considerat ca ziua de naştere oficială a staţiunii Varset ,atunci, cu această apă minerală a fost vindecat primul pacient - locuitor al oraşului Dimitar Lucicov.
Prima baie din sat, construita în anul 1910 s-a dovedit a fi prea restrânsă pentru veniţii pacienţi şi în anl 1930 este ridicată a doua baie,mai mare, care este construită în stil vechi. În 1950, Varseta a fost declarată ca staţiune naţională.

Staţiunea este situată la 380 m. altitudine pe unimensmatric- granitodiorit. Munţii înalţi protejează statiunea de vânturile reci şi fluctuaţiile de temperatură fac aerul curat şi frumos.

Clima este temperat continentală, vara este caldă, iarna rece, toamna este mai caldă decât primăvara.

Apa minerală (hidro-sulfatnonatriu) din cele şase izvoare şi fântâni, cu o temperatura medie de 37 ° C este limpede, gustoasa de băut, incoloră şi plăcută. Conţinutul ei chimic, mineralizare alcalină şi slabă, determină efectul util.

În special, în Varset uşor se tratează boli ale sistemului nervos, sistemului musculo-scheletic, boli de metabolism.

Virshets forum despre hoteluri

Catalog of object in the resort

Noutati despre hoteluri si turism

       
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg